Xiaomi розпочала тестування 200 Вт зарядного пристрою

Смартфон Xiaomi 12 Pro комплектується акумуляторним блоком власної розробки, що підтримує 120 Вт заряджання. На ринку вже є кілька конкуруючих пристроїв із аналогічною функціональністю. Зокрема, мається на увазі смартфон IQOO 9. Геймерський девайс Red Magic, який поки не з’явився у продажу, підтримуватиме 165 Вт заряджання.

Деталі
Як виявилося, це далеко не межа. Сьогодні інсайдер повідомив Weibo про те, що виробники смартфонів Xiaomi і Oppo зайняті тестуванням 200 Вт адаптерів. Це означає, що вони з’являться на комерційному ринку.

Раніше Xiaomi опублікувала відеоролик, на якому зображено процес зарядки смартфона за допомогою 200 Вт адаптера. Компанії з Піднебесної вдалося встановити відразу два рекорди: вона представила бездротову 120 Вт та 200 Вт провідну зарядку. За допомогою кабелю потужністю 200 Вт акумуляторний блок на 4000 мА * год може бути заряджений до 100% за 8 хв. До 50% його можна зарядити за 3 хв.

Варто відзначити, що реалізація зарядної технології 120W single-cell у смартфоні Xiaomi 12 Pro стала можливою завдяки використанню чіпа Surge P1. Інженери Xiaomi розробили його самостійно.

IT PediY: