За зарядку акумуляторів у смартфонах Xiaomi з MIUI 13 “відповідає” штучний інтелект

Програмна оболонка MIUI 12 була визнана користувачами однієї з найгірших в історії Xiaomi. Після нещадної критики китайський вендор виявив світові проміжну версію фірмової прошивки MIUI 12 EE. При цьому реліз MIUI 13 було відкладено з метою усунення багів. Офіційна прем’єра нової оболонки відбулася у Китаї наприкінці грудня.

Деталі
На даний момент MIUI 13 доступна китайським користувачам та власникам смартфонів з лінійки Xiaomi 12. Яких-небудь великих багів у програмній оболонці користувачі поки не виявили. Вони характеризують MIUI 13 як плавну та стабільну. На думку власників смартфонів Xiaomi, робота над удосконаленням MIUI має бути продовжено.

Як відомо, швидка зарядка сприяє прискореній деградації акумулятора. Для збільшення його терміну служби MIUI 13 застосовуються технології штучного інтелекту. Вони використовуються для аналізу періодичності заряджання мобільного пристрою користувачем. Наприклад, якщо власник смартфона звик заряджати його вночі, то MIUI робитиме це рівномірно за допомогою малого струму. Таким чином, 100% заряду акумуляторний блок досягне вранці. Завдяки застосуванню щадного режиму зарядки йому буде завдано мінімальної шкоди.

Розробники Xiaomi стверджують, що MIUI 13 здатна заряджати смартфон не лише швидко, а й безпечно. По суті, програмна оболонка самостійно визначає швидкість зарядки на підставі звичок користувача.

IT PediY: