Instagram попався на незаконному зборі даних користувачів

«Фейсбук» знову вляпався в біометричний скандал. Цього разу на зборі відповідних даних попалася дочірня компанія «Інстаграм».

Подача колективного позову в США проти Facebook датована липнем. Суть висунутих користувачами звинувачень – незаконне збирання біометричних даних з метою їх подальшого продажу заради отримання фінансової вигоди. Врегулювати ситуацію Цукербергу вдалося за $ 650 млн.

Зараз в центрі аналогічного скандалу опинився підконтрольний «Фейсбуку» Instagram. Звинувачення на його адресу точно такі ж – збір біометрії користувачів без їх відома заради отримання фінансової вигоди шляхом продажу вкраденого масиву даних.

Заявлений в позові кількість постраждалих – понад 100 мільйонів. Автори документа вказують, що такі дії сервісу порушують чинний закон штату Іллінойс про неприпустимість проникнення в приватне життя громадян. За кожен такий випадок постраждалі вимагають виплати компенсацій в розмірі від $ 1 000 до $ 5 000.

За словами юристів, в поданому ними заяві йдеться про торішні і більш ранніх випадках. На початку цього року адміністрація Instagram таки спромоглася повідомити користувачів про намір збирати персональні дані.

Айті Няша: