Перший електрокроссовер Cadillac буде дешевше аналогів від Tesla, Audi і Jaguar

Ціна першого серійного електромобіля «Кадилак» складе менше $ 60 000. Про намір продавати модель Lyriq нижче зазначеної вартості заявив голова бренду Стів Карлайл.

Якщо відповідний план вдасться втілити в життя, економія в порівнянні з основними конкурентами складе від 2 350 до майже 20 000 доларів. Так, цінники люксових електрокарів  «Ягуара», «Ауді» і «Тесли» починаються від $ 62 350, $ 67 300 і $ 79 990 (мова йде про моделі I-Pace, e-tron і Model X відповідно).

Голова бренду «Кадилак» пообіцяв, що вартість «Лірики» буде нижче в порівнянні з існуючими нині цінниками на «средньорозмірні люксові кроссовери». Конкретної цифри топ-менеджер не назвав, зазначивши при цьому, що вартість новинки «не стартувати» з сімки і, тим паче, шістки.

Дебютний показ першого серійного електромобіля Cadillac відбувся на минулому тижні.

Короткий опис Lyriq:

  • тип платформи – GM;
  • тип акумулятора – Ultium на 100 кВт / год .;
  • кілометраж від однієї зарядки – 483 км.

Про решту характеристики новинки представники Cadillac вважають не поширювати. В мережі “проскочила” інформація, що перспективний е-мобіль буде доступний в передньо-і повноприводному виконанні, з 1 і 2 електромоторами відповідно.

Усередині водія очікують футуристична система з 33-дюймовим екраном, мультимедіа, навігатором і голосовим консультантом.

Орієнтовна дата запуску Lyriq в серійне виробництво – 2021 рік. Терміни початку продажу поки залишаються невідомими.

Айті Няша: