Telegram отримав функцію відеодзвінків для Android та десктопної версії

Один з найпопулярніших месенджерів, Telegram, отримав велике оновлення свого додатку для Android, що дозволяє здійснювати відео-дзвінки. Сьогодні додатки для відеозв’язку популярні як ніколи, особливо якщо ми беремо до уваги країни, де були прийняті жорсткіші заходи з контролю поширення коронавирусной інфекції.

Zoom в одну мить став не просто популярним додатком, а цілою подією, а його творці – мало не мільярдерами. Шматок від цього торта вирішив відрізати і Павло Дуров.

В описі поновлення месенджера повідомляється, що перед нами «альфа»-версія, тому стабільною роботу функції називати не можна . Так чи інакше, ця ж альфа-версія була відправлена ​​на десктопну версію Windows, і вже працює цілком собі непогано.

Сервіс відео-дзвінків від Telegram не особливо відрізняється від інших додатків. Дзвінки можуть відбуватися прямо з чату, зв’язок тримається стабільно, якщо у вас швидкий Інтернет. І все ж в Telegram є невелика перевага – відносна анонімність завдяки наскрізного шифрування і можливості зв’язку в таємних чатах. В майбутньому Telegram планує додати підтримку групових відео-дзвінків.

Так чи інакше, на даний момент оновлення буде доступно тільки для Android. Telegram звинувачує процес затвердження в App Store в затримки виходу нової версії iOS-додатку. Це звинувачення додається до загального негативного настрою Павла Дурова до американського гіганта.

Айті Няша: