Xiaomi відмовилася від випуску флагманського смартфона Xiaomi 12 Ultra

Наприкінці 2021 року через мережу почали циркулювати чутки про те, що прем’єра флагманського пристрою Xiaomi 12 Ultra відбудеться у першій чверті поточного року. За даними мережевого видання Xiaomiui, китайський вендор не планує виводити цю модель на ринок. Замість неї будуть представлені смартфони Mix 5 та Mix 5 Pro.

Такого висновку журналісти мережевого видання дійшли під час аналізу модельних номерів смартфонів. У технічній документації апарати Xiaomi 12 та 12 Pro фігурують під позначеннями 220123C та 2201122C. Літера C означає, що спочатку вони мають бути представлені в Китаї, що, власне, і сталося 28 грудня минулого року. Після виходу смартфонів на світовий ринок буква C буде замінена на букву G.

Моделі Mix 5 та 5 Pro позначаються як 2203121AC та 2203121C. З цих позначень випливає, що флагманські смартфони виведуть Xiaomi на домашній ринок у березні поточного року. Для позначення виробник використовує номер L1. Згідно із заявою джерела Xiaomiui це означає, що Xiaomi не ліцензувала модель 12 Ultra. Відтак у продажу вона не з’явиться. Флагманські пристрої Mix п’ятої генерації будуть випущені виключно для КНР.

IT PediY: